verblijf

Pedagogische begeleiding voor expat kinderen. Vertrek, verblijf en terugkeer

In het buitenland is alles net even anders

Wereld Wijd Welkom biedt persoonlijke deskundige begeleiding bij vraagstukken die voor u belangrijk zijn. Dit kunnen vragen zijn die specifiek aan het leven in het buitenland verbonden zijn zoals:

  • Hoe zorg ik dat mijn kinderen de volgende verhuizing aankunnen?
  • Hoe blijft mijn kind bescheiden en respectvol in een wereld van luxe en gemak?
  • Wat kan ik van mijn kind verwachten als kind van de baas, ambassadeur etc.?
  • Welke dingen kan mijn kindermeisje oppakken en wat kan ik beter zelf met mijn kind doen?
  • Wanneer kan ik het beste terugverhuizen naar Nederland?

Uw vragen kunnen uiteraard ook reguliere opvoedingsvraagstukken betreffen zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde onderwerpen. Op geen van de vragen is een pasklaar antwoord. U en uw kinderen zijn immers aan niemand gelijk. Wereld Wijd Welkom biedt deskundigheid en ondersteunt u bij het vinden van antwoorden die bij u en uw kinderen passen.

 

Even sparren

Afhankelijk van uw vraag biedt Wereld Wijd Welkom u telefonisch of per email handvatten. Door u te ondersteunen wordt het gedrag van uw kinderen indirect ook beïnvloed. U ontwikkelt als ouders vertrouwen en vaardigheden om uw kinderen te ondersteunen zich tot hun volste potentie te ontwikkelen, in Nederland of in het buitenland!

Als het aanbod van Wereld Wijd Welkom u aanspreekt kunt u altijd een email sturen. In de email kunt u uw vraag al te stellen, maar dit kan natuurlijk ook later. U kunt laten weten welk moment u goed past om per skype, contact op te nemen. Wij zullen dan met elkaar verkennen of en hoe Wereld Wijd Welkom u verder kan ondersteunen.

 

Verblijven in het buitenland

Ongeveer één derde van de Nederlandse ouders maakt zich zorgen over de opvoeding of ontwikkeling van hun kinderen, 60% van deze ouders vraagt hulp of advies buiten het gezin, familie of vriendengroep. Vragen over 0-2 jarigen gaan over voeding, slapen, scheidingsangst en andere angsten. Vragen over kinderen van 2-4 jaar gaan naast deze angsten ook vaak over zindelijkheid en de “peuterpubertijd”. Voor de wat oudere kinderen verlangen ouders er soms naar om met iemand te praten over school, over ruzies, grensoverschrijdend gedrag en het hebben van vaste rituelen. Ouders van jongeren kunnen geconfronteerd worden met drugs- en alcoholgebruik en twijfels over identiteit en/of toekomst, onzekerheid over het uiterlijk en problemen met autoriteit en spijbelen.