welkomstweekend

Het welkomstweekend

Klaar voor het grote avontuur. Een studie gekozen, een kamer gehuurd en ingeschreven voor de studenten introductie tijd van je nieuwe studentenstad. Toch gaan er nog wel wat verassingen op je af komen. De maten zijn anders, de producten heten anders, het openbaar vervoer is misschien niet altijd even duidelijk en als er iemand achterop je bagagedrager springt val je misschien wel om..... Het ís niet heel gek en stom, maar zo voelt het misschien wel als je er met niemand om kunt lachen of over kunt praten. Daarom is er het welkomstweekend.

Wereld Wijd Welkomstweekend 2014

De (kortere) feestdagen zijn leuk maar niet alle studerende jongeren blijken ernaar uit te kijken. De studentenhuizen, studentenverenigingen en zelfs de studentenkroegen stromen leeg. Maar ook in de gewone weekenden lijkt het soms alsof de hele studentenstad uitsterft. Veel van je medestudenten keren dan terug naar het ouderlijk huis, maar dat zit er niet in als je ouders niet in Nederland wonen. Op zulke momenten zou het fijn zijn als je meer jongeren kent die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Kom daarom naar het Welkomstweekend en leer meer jongeren kennen, waarvan de ouders in het buitenland wonen of binnenkort naar het buitenland gaan verhuizen. Misschien ontstaan er vriendschappen en kunnen jullie een eigen “thuishonk” beginnen. Of leer je leeftijdsgenoten kennen die in dezelfde stad (gaan) wonen/studeren. We zouden in dat geval met elkaar kunnen verkennen of jullie bij elkaar gehuisvest willen en kunnen worden. Het is altijd leuk om elkaar te leren kennen! Daarnaast het Welkomstweekend ook bedoeld om alvast kennis te maken met Wereld Wijd Welkom. Zo weet je waar je terecht kunt als je even wilt sparren of opladen.

 

Hoe ziet het weekend eruit?

Het Welkomstweekend heeft plek voor 16 jongeren en duurt van vrijdag tot en met zondag. We verzamelen op een centraal gelegen station. Vanaf daar vertrekken jullie gezamenlijk naar de accommodatie. Vanaf de accommodatie neem je zondag ook weer de trein terug. Jullie zijn (bijna) allemaal volwassen dus zo worden jullie ook behandeld, we maken er samen een leuk weekend van!

 

De activiteiten zijn, naast leuk en ontspannen, ook voorbereidend op de uitdagingen die je tegen kunt komen als je versneld zelfstandig moet worden. Denk aan de weg vinden, koken en uitgaan. Ook leer je de begeleiding alvast kennen, die je eventueel op kan vangen als je hier (straks) alleen woont.

 

De kosten van dit weekend zijn € 175,- per persoon (excl 21% btw).

Accommodatie, eten en activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

Geef je op of stel je vragen door een mail te sturen.

 

 

Pedagogische begeleiding voor expat kinderen. Vertrek, verblijf en terugkeer